"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2023. május 13., szombat

Tűnj el Szemét!!!

Sziasztok!

Már egy ideje nem jelentkeztünk, de most egy új környezetvédelmi kezdeményezésünk új tagjával, Amunettel, együtt egy fontos környezet-tudatossági poszttal készültünk. Olvassátok el Amunett gondolatait!.


Hamarosan további nagyszerű hírekkel és kezdeményezésekkel jelentkezünk, reméljük amikkel kapcsolatban reméljük hogy sok örömet fog számotokra okozni és támogatjátok majd őket!


A szemetelés nem csak visszataszító látvány, hanem az egészségünket is negatívan befolyásolja. A szemetelés definíciója baromi egyerű, ez az a jelenség amikor hulladékot nem megfelelően helyezünk el, például földre dobva vagy az autó ablakából kihajítva. Ebben a bejegyzésben megvitatjuk, miért fontos, hogy ne szórjunk el a szemetet arra alkalmatlan helyeken, és milyen káros hatása lehet annak a  környezetünkre.





Az egyik fő ok, amiért a szemetelés annyira káros, az az, hogy veszélyezteti a vadon élő állatokat. Az állatok tévesen elfogyaszthatják a szemetet, ami egészségügyi problémákat vagy akár halált is okozhat. Például a madarak belegabalyodhatnak a műanyag zacskókba, míg a tengeri állatok belepődhetnek a műanyagba, ami fulladáshoz vagy éhezéshez vezethet. Ez viszont felboríthatja az ökoszisztémák finom egyensúlyát, aminek következtében csökkenhet a biodiverzitás.


A szemét folyamatosan növekbő jelenléte negatívan hat az emberi egészségre is. Ha a hulladékot nyilvános helyeken hagyják, vonzza a kártevőket, mint a patkányokat és a csótányokat, amelyek betegségeket terjeszthetnek. Emellett a szemét ronda látványa és az utcai terek félelmetesnek vagy nvisszataszítónak tűnnek, ami elriaszthatja az embereket a kinti időtöltéstől vagy közösségi eseményeken való részvételtől.


Mindennek gazdasági következményei is vannak. A városok és falvak millió dollárokat költenek évente a szemét eltakarítására. Ezeket a forrásokat jobban fel lehetne használni más közszolgáltatásokra, mint például az iskolákra, parkokra és infrastruktúra-fejlesztésekre.

Szóval mindent egybevetve, hallgassatok ránk. Először is hagyjuk abba a szemetelést,
aztán, ha nektek is jó, egyeztessünk és takarítsuk el amit és ahol tudnk!



Atomm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button