"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2023. május 13., szombat

A hangok gyógyító ereje

Évezredek óta az emberi hang nyugtató gyógyító és inspiráló ereje elismert volt a világ valamennyi kultúrájában. Anyák ösztönösen altatódallal nyugtatták kisbabáikat, az ének,a  szerzetesek meditációjának tartozéka volt, az emberek dallal kötődtek egymáshoz, és a föld ritmusához munka közbeni éneklésükkel.

Nézzük meg, hogy egyes szerveinkre, hogyan van hatással a hangok ereje.
      
A tüdő: Hang: SzSzSzSzSzSzSzSzSz

1. Irányítsuk figyelmünket a tüdőnkre.
2.Vegyünk mély lélegzetet és tekintetünkkel kövessük karunkat, amint testünk előtt felemeljük. Amikor kezünk szemmagasságba ér, tenyerünket fordítsuk kifelé és emeljük a fejünk fölé. Könyökünket tartsuk behajlítva. Érezzük az enyhe feszülést, amely a tenyér tövétől az alkaron, könyökön és felkaron át a vállig tart. A tüdő és a mellkas megnyílik, a légzés könnyebb lesz.


3. Zárjuk össze az állkapcsunkat, a fogak lazán összeérnek, ajkunk kissé nyitva marad. Szájunk sarkát húzzuk hátra és lélegezzünk ki, hagyjuk leheletünket fogaink között távozni, miközben a kilégzés során halkan, lassan és egyenletesen tartsuk ki az „Sz" hangot.
4. Képzeljük el és érezzük, ahogy a mellhártya teljesen összepréselődik, és kibocsátja a „többlet hőt", a betegség energiáját, a bánatot, szomorúságot és fájdalmat.
5.A tüdő hangja segíthet a nyilvánosság előtti lámpaláz megszüntetésében is. A kézmozdulatok nélkül halkan, magunkban ismételhetjük többször is a hangot, ha lámpalázasok vagyunk. Ez megnyugtat.

Vese: Hang: HÚÚÚÚÚÚÚÚ

1. Figyelmünket irányítsuk a vesénkre .
2. Helyezzük lábunkat egymás mellé, hogy a bokák és a térdek összeérjenek. Ahogy előrehajlunk, vegyünk egy mély lélegzetet, kulcsoljuk össze a kezünket a térdünk körül, karunkat pedig húzzuk kissé hátra. Mikor karunk kiegyenesedik, érezzük a húzódást hátunkon, ahol a vese található, nézzünk fel, hajtsuk fejünket kissé hátra anélkül, hogy megfeszítenénk
3. Kerekítsük ajkunkat és csendben ejtsük ki azt a hangot, amivel elfújnánk egy gyertyát. Ezalatt nyomjuk meg hátgerincünk irányában hasunk középső, szegycsont és köldök közötti részét. Képzeljük el, amint a felesleges hőt, az ártalmas nedves energiát és a félelmet kipréseljük a vesét körülvevő membránból.



4. A kilégzés befejeztével üljünk vissza, lélegezzünk be lassan a vesénkbe, és képzeljük el, hogy a gyengédség ragyogó kék energiája elárasztja a vesénket. Lábunk most csípőszélességben helyezkedik el, kezünk pedig tenyérrel felfelé a combunkon pihen.
5. Hunyjuk be a szemünket és lélegezzünk természetesen. Mosolyogjunk a vesénkre, és képzeletben még mindig halljuk a hangot. Figyeljünk oda az érzetekre. Érzékeljük az energiacserét a vesék körül, a kezünknél, lábunknál és a fejünknél.

Szív Hang: HAAAAAAAA

1.Irányítsuk figyelmünket a szívünkre és érezzük a kapcsolatot nyelvünk és szívünk között.
2.Vegyünk mély levegőt és helyezzük a karunkat oldalra, testünk mellett, tenyérrel kifelé helyezzük el. Mély belégzéssel lassan emeljük fel a karunkat a fejünk fölé. Kövessük tekintetünkkel. Fűzzük össze ujjainkat és fordítsuk ki tenyerünket, hogy a mennyezet felé nézzen. Nyomjuk ki tenyerünk tövét, és érezzük a feszülést a karunkban egészen a vállunkig. Ezúttal kissé jobbra hajoljunk
3. Nyissuk ki a szánkat egy kissé, kerekítsük ajkunkat és lélegezzünk ki halkan a „HAAAAAAAA" hanggal, közben képzeljük el, amint a szívburok kiengedi a hőt, a türelmetlenséget, a gőgöt és a kapkodást.



Hangmasszázs

Ha masszázsra gondolunk, egyből az jut eszünkbe, hogy a masszőr megmasszíroz bennünket, itt viszont különböző eszközök segítségével végzik a masszázsokat. Indiában 5000 ezer évvel ezelőtt fedezték fel, hogy a hangok befolyással vannak a testi- lelki állapotok működésére. A hangmasszázs az egyik legősibb gyógyítási forma, ami mára ismét kezd egyre népszerűbb lenni a masszázsok körében.



Bár az eredeti, betegségeket célzottan gyógyító technika már nem ismert, a test és lélek energiáinak harmonizálására, a csakrák "karbantartására" ma is sok helyen alkalmazzák a hangtálakat. A módszer modern kori, a nyugati világban elterjedt formáját Peter Hess német fizikus alakította ki, aki a nyolcvanas években Nepálban, és Tibetben tanulmányozta a keleti kultúrák hangokról és rezgésekről szóló elméleteit és gyakorlatait.


A kezelést találóan hangmasszázsnak hívják, ami tökéletesen fedi a kúra lényegét - a hanghullámok erejét egyébként kiválóan érzékelteti, ha vizet töltenek a tálba, és úgy szólaltatják meg őket: ilyenkor a tálban lévő folyadék fantasztikus táncba kezd Mivel az emberi test 70%-a víz, a szervezet nagyszerű vezető közege az éneklő tál keltette hanghullámoknak: a vibrációk a szabad haladás érdekében feloldják a blokkokat és akadályokat, így biztosítva az energiák akadálymentes áramlását a testben.


Hangmasszázs alkalmazása:

Kényelmes ruhában lefekszik a páciens az ágyra. Utána a test különböző pontjaira különböző méretű tálakat helyeznek el, amiket egy kis ütővel lágyan megütnek. Ekkor a tálakból érkező rezgések átfutnak az egész testen. A rezgések szinte azonnal érzékelhetők, a hangok és a rezgések hatására könnyen ellazul a kezelést kapó páciens.
A folyamatos kezelések jótékony hatásúak, segítik kialakítani a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát, mert energianövelő hatásuk van. A hanghullámok bejutnak a testünkbe, a bőrünkön keresztül az izmokba és a szervekbe is. Szinte minden sejtünk átéli a rezgéseket. A masszázs segít létrehozni egy nyugalmi állapotot. Az izmok teljesen ellazulnak, az agyműködés kikapcsol, a bennünk lévő stressz megszűnik, létrejön a meditációs folyamat.


A rendszeres kezelések erősítik az immunrendszert, nő a kreativitás és a koncentrálóképesség is. A felsoroltakon kívül még számos pozitív hatása van, többek között segít a stressz leküzdésében, javítja a légzést, segít az alvászavarok megszüntetésében és a keringési zavarok, illetve a magas vérnyomás helyreállításában.

Források:

  • https://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/gyogyitas-hangokkal-a-hangmasszazs-terapia
  • http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-6-gyogyito-hang-es-a-belso-mosoly.html
  • http://www.life.hu/horoszkop/20130611-gyogyito-tibeti-hangtalak-oldjak-a-test-es-a-csakrak-feszultsegeit.html
Készítette: Galavics Dóra






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button