"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2011. március 22., kedd

Tenyérjóslás - Alapok

 (Rövid ismertető az alapokról)


Az egyik „legkézenfekvőbb” divinációs eszköz az emberi a tenyér.
Ha meg akarjuk ismerni sajtát vagy mások sorsát elég belenézni, és máris rengeteg információ birtokába jutunk. Feltéve, ha tisztában vagyunk az egyes volnalak, jelek jelentésével és tudunk olvasni a vonalak között. Ehhez fogok most egy rövid, tömör ismertető jellegű írást közzétenni a tenyérelemzésről.


Azok esetében akik a jobb kezüket használják többet általában a bal tenyér az, amiből következtetni tudunk arra, hogy az egyén milyen adottságokkal született.
Ezt egyfajta viszonyítási alapként lehet használni.
A bal kéz a passzív, vonalai nem sokat változnak. Ugyanolyanok maradnak a vonalak, jelek egész életünk során, mint amilyenek születésünkkor is voltak.

A jobb kéz az aktív, mert a vonalai erőssége, vastagsága, jelei folyamatosan változnak az életünk alakulásával összhangban.
Tehát a jobb tenyér mutatja a körülmények jelenlegi állását, ahogy éppen aktuálisan éljük az életünket, mire vannak kilátásaink, mire kell odafigyelnünk, milyen veszélyek fenyegetnek, stb.
Azok esetében akik a bal kezüket használják többet, a bal tenyér számít akívnak, a jobb pedig passzivnak.
Onnan tudhatjuk, hogy életünk a megfelelő irányba tart, hogy összehasonlítjuk a két tenyéren lévő fő vonalakat, jeleket. Amennyiben megegyeznek minden a legnagyobb rendben van. Amennyiben viszont feltűnően nagy az eltérés a két tenyér vonalai közt, az arra utal, hogy a két tenyér gazdája nem használja ki születési adottságait, lehetőségeit, és olyan területeken probál érvényesülni, amik nem igazán megfelelő a számára, nem a személy épülését szolgálják, mintha letért volna a kijelölt útról.

Ebben az esetben célszerű alaposan megvizsgálni, hogy megtaláljuk a 2 tenyér közti eltérések okait.

Tenyér és az asztrológia:
A mellékelt ábrán láthatjuk, hogy a tenyér mely részei felelnek meg az egyes zodiákus-jegyeknek, hol található rajta a Hold-domb és a Vénusz-domb.
Asztrológiai tudásunkat használva komoly következtetéseket levonhatunk az egyes területeken kirajzolódó vonalakból.

De hogy képesek legyünk megvizsgálni az eltéréseket és egyezéseket ismernünk kell a tenyéren található fő vonalakat. Ezek a következők:

Életvonal: A hüvelyk és a mutatóujj között indul ki és a tenyér alja felé tart. Ez jelöli a személy életútját. Ha ezt a vonalat felosztjuk három egyenlő részre és azokat kb 25 évig tartó periódusoknak számítjuk (az áltlagos várható élettartamból kiindulva), akkor
ezen először meghatározzuk, hogy a kora alapján az egyén hol
tart az életútján az életvonal rajzolatában, majd megkezdhetjük az elemzést. Az egyes oldalra ágazó vonalak jelölik az élet
főbb eseményeit. Ahol az életvonal folyamatosan halad, az a nyugodtabb időszakokat jelöli.

Fejvonal: Az életvonallal párhuzamasan indul ki vagy éppen vele összefonódva, áthalad a tenyér közepén vízszintesen. E vonal az egyén intelligenciájáról, racionalitásáról, gondolkodásmódjáról árulkodik.
Ha a vonal láncszerű az bonyodalomra utal, nehézségekre. Fontos megnézni a vonal mélységét. Minél mélyebb a vonal és erősebb, annal jelentősebbek a vonalra jellemző tulajdonságok.

Szívvonal: A tenyér jobb oldaláról indul ki, a középső és a mutató ujj között vagy a kettő közül valamelyik ujj alatt ér véget.
Ez a vonal az érzelmi világot mutatja, azt, hogy az egyén mennyire éli meg érzelmeit, mennyire ad teret nekik. Azt is kiolvashatjuk belőle, hogy inkább a szíve vezérli-e az egyén cselekedeteit vagy inkább a feje.
Házasságvonal(ak):
A szívvonal felett párhuzamosan helyezkednek el, a tenyér oldalán. Lehet belőlük több egyéntől függően. Komoly párkapcsolatokat jelöl, amelyek nagy hatással vannak az illetőre, nagy elkötelezettséggel járó kapcsolatokat mutat nem pedig futó kalandokat.

Sorsvonal: A tenyér közepén függőlegesen lévő vonal, ami metszheti a többi vonalakat. Segítségével tudhatjuk meg, hogy milyen szerencsés az illető.
Ennek a vonalnak az az érdekessége, hogy a legtöbb embernél vagy halványan látszik vagy nincs is.
Ennek az lehet az oka, hogy a szerencse nem mindenki számára magától értetődően adott. Vannak akik számára csak ritkán adatik meg és akkor meg kell becsülniük.
Akinél viszont jól kivehető a sorsvonal, az ritka szerencsés ember, azon kevesek közé tartozik, akik megengedhetik maguknak a lazítást, mert Fortuna melletük áll és támogatja őket.

Az ujjak

Az ujjak a következő bolygók hatásait mutatják:

Mutatóujj- Jupiter
Középső ujj-Szaturnusz
Gyűrűsujj-Nap
Kisujj-Merkúr

Az ujjak természetesen három részre tagoltak, amik alúlról felfelé haladva kifejezik az egyes bolygók hatásainak anyagi, mentális és asztrális területeken való megnyilvánulásait.
A tenyérjósláshoz a megfelelő ismereteken túl az intuíció is rendkívül fontos.
Ahhoz, hogy egy elemzés részletes, pontos és helytálló legyen szükség van mind a meglévő tudásunk gyakorlati alkalmazására, mind arra, hogy szabadjára engedjük megérzéseinket és hogy igazán rá tudjunk hangolódni a személyre aki számára az elemzést végezzük vagy saját magunkra amennyiben önmagunknak divinálunk a tenyerünkből. Ahhoz, hogy jó tenyérjósokká váljunk a szükséges ismeretek elsajátításán és az intuíció használatán kívül nem kell mást tennünk, csak gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button