"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2011. január 12., szerda

Vénusz

Naprendszerünkben a Naptól számítva a második bolygó, illetve a hatodik legnagyobb a többi között.
Adatai:
Keringési ideje 224,7 földi nap,
átmérője 12 103,6 km,
 tömege 4.869e24 kg,
 holdja nincs.


A Földhöz nagyon hasonlít a gravitációs erejében, hasonló a méretük, tömegük, sűrűségük, kémiai összetevőik, mindegyikük felszínén találhatóak kráterek, ezen kívűl a Vénuszon is megfigyelhető üvegházhatás, mint Földünkön. Ezek alapján hívhatjuk Föld-típusú bolygónak vagy akár a Föld testvér bolygójának is.
A Vénuszt a történelem előtti idők óta ismeri az emberiség, segítségével képesek voltak tájékozódni utazásaik során. A legfényesebb égitest a Nap és a Hold után, ami szabad szemmel is látható a Földről. Másik nevét az Esthajnalcsillagot onnan kapta, hogy pár órával a Nap után nyugszik, vagy pár órával előtte kel.
A bolygó a római szerelem, szépség és termékenység istennőjéről, Venusról lett elnevezve. Venus nevének jelentése báj, vágy. Eredetileg a kertek gondozásáért volt felelős, de a név jelentése miatt aztán később össze lett kapcsolva Aphrodité alakjával az akkoriban hellenizálódó rómaiaknál és így lett Venusból szerelem istennő.



A bolygó jele:

napja:
péntek
Száma:
6
Színe:
smaragdzöld


A bolygó jellegét erősen meghatározza a neve illetve abból adódóan a bolygó befolyásolja a következő életterületeket : szerelem, szépség, hiuság, bujaság, csábítás, csalfaság, románcok, párkapcsolatok, sexualitás, termékenység. Ha ezen területeken szeretnénk javulást elérni akkor érdemes pénteken hozzáfogni vagy véghez vinni terveinket Venus istennő segítségét kérve, kihasználva a bolgyó felerősödött erejét. Célszerű például esküvőt vagy kézfogót pénteken tartani, mert ez a legalkalmasabb nap a hét napjai közül a fentebb
említett okok miatt. Minden párkapcsolattal kapcsolatos ügyet e napon a legalkalmasabb intézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

Webshop
Webshop Button