"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2014. augusztus 27., szerda

Beszélgetés Elric Freemannel, a XXI. század polihisztorával

Kedves Olvasóink!

Mint azt korábban jeleztem, szándékomban áll egy interjúsorozaton keresztül olyan embereket bemutatni, akiknek a munkássága, élete vagy eredménye inspirálóak számomra.
Már készítettünk egy interjút Raymond Bucklanddel, a Boszárkányság Nagykönyvének szerzőjével, vagy a „képzeletbeli” beszélgetést Aleister Crowleyval a születésnapján. Ezúttal Elric Freeman a vendégünk, akit sokan közületek már biztosan jól ismernek spirituális közösségekből és a www.teljességforrasa.hu weboldalról. Az alábbi kérdésekre adott válaszaiból sokmindent megtudhatunk róla és arról, ahogy ő áll az univerzumhoz, mire alapozza sikerességét. Nem is húzom tovább drága időtöket, hiszen ahogy Bruce Lee is mondta:
„Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt! Abból van az élet!”

Vágjunk bele!


-Mi motivált abban, hogy spirituális gyógyítással kezdj foglalkozni?


Elric Freeman
Mindig is alapvető jellemvonásom volt a segítőkészség. Amikor rájöttem, hogy spirituális értelemben is tudok segíteni, akkor nem volt kérdés, hogy ilyen módon is segítek. Bármi ami fejleszt, előre visz minket, az egyben gyógyít is. A betegségek, testi tünetek csak jelzések, nem pedig okok. Pont az okok és a tünetek összekeverése miatt van az, hogy a nyugati orvostudomány nem elég hatékony. Pedig ma már nagyon korszerű módszerek és eszközök állnak az ő segítségükre is. Ilyen például a Biorezonancia is, amivel nagyon rövid idő alatt átfogó képet lehet kapni az egész szervezet állapotáról.
Amikor találkozok egy ügyfelemmel, akkor soha nem csak egy beteg szervet vagy egy sérült lelket látok. Én mindig egységes egészként nézem mind az adott embert, mind a problémát amiben éppen van.


-Mi nyújt számodra legnagyobb örömet hivatásodban?

" Az embernek az az egyik feladata az életében, hogy jobbá tegye önmagát, környezetét és ezáltal az egész világot."Van egy olyan ideám, hogy az embernek az az egyik feladata az életében, hogy jobbá tegye önmagát, környezetét és ezáltal az egész világot. Számomra ez okoz örömet. Így a dolgok a helyükön vannak és mindenki halad a saját célja felé. Ha megtanulunk odafigyelni önmagunkra, egymásra és a bolygónkra is, akkor valóban egy jobb világot fogunk hátrahagyni a gyerekeinknek. Ez egy hatalmas kihívás, de egyben óriási kaland is.


-Leggyakrabban mivel keresnek fel Téged emberek?

A tünetek nagyon változóak, de alapvetően az igaz, hogy aki felkeres az érzi, hogy valahogy nincs rendben az élete. Az emberek igyekeznek, tesznek is az egészségükért vagy a megfelelő anyagi
helyzetükért, de valahogy mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnék. Mindig közbejön valami ... egy betegség, egy baleset, egy elszabadult Svájci Frank árfolyam. Mivel ők túl közelről szemlélik a saját életüket, ezért sokszor nem képesek meglátni a megoldást. Persze ehhez hozzátartozik az is, hogy nekem van még egy előnyöm azon kívül, hogy távolabbról nézve nem csak a részterületekre koncentrálok, hanem mindig az "egészet" vizsgálom. A plusz előnyöm az, hogy én polihisztor vagyok és ezért össze is tudom kapcsolni a részterületeket egy egységbe.



-Foglalkozol spirituális gyógyítással, sikertanácsadással, gyógynövényekkel, energetikával, életmód tanácsadással és mindemellett civil életed is van. Hogyan tudod mindezt összehangolni? Honnan tudod, hogy mikor melyikre van szükség?

Emellett mérnök-informatikus is vagyok. Jelenleg főállásban az IBM-nél dolgozok és Mainframe-eken teljesen virtualizált környezetben futó Linux szervereket üzemeltetek. Érdekelt a téma és nagy jövőt látok a virtualizált, felhő alapú rendszerekben azért elhelyezkedtem egy olyan cégnél, ahol ebből a csúcstechnológiát is meg lehet találni...
csak az Egység van.Aztán tavaly önszorgalomból elvégeztem egy CNC tanfolyamot is csoportelsőként. Szóval nem csak a spirituális témák érdekelnek, hanem a kézzelfogható, hétköznapi anyagi világ is. A  www.teljessegforrasa.hu weboldalon részletesebben is meg lehet nézni, hogy milyen témákkal foglalkozok mostanság.

De a kérdésedre is válaszolva: El sem tudod képzelni, hogy mennyire egyszerű dolgom van. :) Amiket felsoroltál azok látszólag különböző dolgok, de egy másik szemszögből nézve csak az Egység van. Ezek mind ugyanannak a dolognak a különböző részei, vetületei. Én csak annyit teszek, hogy nem az elkülönülés mentális állapotából közelítek a dolgokhoz.


-Minden ember élete és körülményei egyediek. Van általános „recept” a sikerhez?

Nincs általános recept. Ezért is foglalkozunk biorezonanciás állapotfeléréssel, kineziológiával, gyógynövényekkel, energetikával, spirituális tanácsadással, sikertréninggel. Sok dologhoz kell értenie annak, aki másokon segíteni akar. Minden egyedi problémához egyedi megoldást kell találni.


-Fontosnak tartod a vallást -legyen az bármelyik- az ember életében? Egy ember hite vagy vallásossága összefügg gyógyíthatóságával?

Szeretem a kérdéseidet! Egy laza mondatban kérdezel olyanokat, amikről másfél órát tudnék beszélni, de igyekszem visszafogni magamat... :)
Betegség = több szeretet
Előbb a második kérdésre válaszolnék. Rengeteg olyan korlátozó hiedelem van ami akár azt is meggátolja, hogy az ember egészséges legyen. Van egy csomó olyan hiedelem, ami keményen ellene dolgozik a gyógyító tevékenységének. Ne feledkezzünk el azokról sem, akik szeretnek betegek lenni. Ez előfordulhat egy olyan téves gyermekkori szocializáció miatt, hogy az illető csak akkor kapott elegendő figyelmet a szüleitől, amikor beteg volt. Ekkor jobban dédelgették, jobban odafigyeltek rá és tudat alatt összekapcsolta a dolgokat. Betegség = több szeretet ... és ki ne vágyna több szeretetre? Ilyenkor fontos, hogy ne csak a testi tünetekkel foglalkozzunk, hanem kineziológiai vagy spirituális módszerekkel szüntessük meg azt a téves kapcsolatot, hogy betegség=szeretett.

Hogyha valaki nyitott és igyekszik összhangban lenni a világgal annál gyorsabb, látványosabb eredményeket lehet elérni. A bezárkózás, a világtól való elfordulás pedig sajnálatos módon ellene dolgozik a segítőnek. De aki valóban változtatni akar a körülményein, annak lehet és érdemes is segíteni. Persze aki túl nagy terhet cipel, az kicsit lassabban fog haladni, mint azok akiknek könnyebb a "csomagjuk". De amíg nem adja fel és mindig megteszi a következő lépést a célja fele, addig mindenki biztos lehet benne, hogy célba is fog érni.

 A hit egyfajta megelőlegezett bizalom, addig míg ki nem alakul a "bizonyosság" és a "megértés".
Az első kérdés kapcsán pedig őszintén el tudom mondani, hogy a vallás nemhogy nem fontos egy ember életében, hanem inkább káros. Ami fontos, az a hit. De a hit is csak eleinte fontos. A hit egyfajta megelőlegezett bizalom, addig míg ki nem alakul a "bizonyosság" és a "megértés". Fontos, hogy ez a bizonyosság és megértés egy élő, dinamikus dolog. Amikor megpróbálják ezt egységessé és statikussá tenni parancsolatokkal, előírt viselkedési formákkal, dogmákkal (vallás) akkor egyszerre halottá és rombolóvá válik. Megérteni és megélni kell az életet nem pedig vakon követni ismeretlen papok vagy könyvek parancsait.


-Úgy tudom neked is célkitűzésed, hogy egy boldogabb és spirituálisabb világban élhessünk. Min keresztül kívánod ezt elérni? Van bármi amiben az Aranysárkányok Rendje segíteni tud Neked?

A probléma ott kezdődik, hogy egy bizonyos mértékű szétdarabolás után azt kezdik feltételezni, hogy az általuk vizsgált dolgok eredendően különbözőek és ezért nem is lehet (nem szabad) velük egyszerre foglalkozni.
Szerintem a legcélravezetőbb a személyes példamutatás. Sajnos az emberek valamiért a fejükbe vették, hogy mindent szét kell darabolni és a darabokat külön-külön analizálni. Ezzel önmagában még nem is lenne semmi probléma, mert ez is egy megismerési módszer. A probléma ott kezdődik, hogy egy bizonyos mértékű szétdarabolás után azt kezdik feltételezni, hogy az általuk vizsgált dolgok eredendően különbözőek és ezért nem is lehet (nem szabad) velük egyszerre foglalkozni.

Ebből a téveszméből aztán rengeteg nyomorúság fakad. Felnőtt emberek elhiszik azt, hogyha ezoterikus gondolkodásúak, akkor káros a pénzügyekkel (anyagi világ) is foglalkozni. Szűkölködnek és később pont ez a szűkölködés lesz a spirituális fejlődésük gátja. Bekövetkezik az az abszurd állapot, amikor az ember részei egymás ellen harcolnak. Az a spiritualitás, aminek a békét és a harmóniát kéne elhoznia viszályt kelt önmagunkban. Az érzelmeink küzdenek a tudatunk ellen, a spirituális énünk fukarkodik kielégíteni a test igényeit, vágyait. Ezért "cserében" ezek a vágyak folyamatosan megzavarják a lelki békénket. Lelki, tudati, testi mivoltunk folyamatosan harcol a többi rész ellen mindegyik a saját fegyvereit használva a többi ellen...

Ismerős a helyzet? Beleszeretsz valakibe, de az elméd máris tiltakozik. Legyél óvatos, hátha csak játszik veled! Mit fognak szólni a barátaid, ha a párod teste nem felel meg tökéletesen a kor szépségideáljának. Túl nagy a különbség az anyagi helyzetetek vagy életkorotok között ahhoz, hogy közös jövőt tervezzetek... és szép lassan ez a belső szembenállás szétszaggatja mind az embert magát, mind a kapcsolatát is.

Tudatosítani kéne, hogy ezek a részek mind a mi részeink. Csak együtt, egységben lehetséges a felemelkedés. Nem harcolni kell önmagunk ellen, hanem összebékíteni ezeket a részeinket. Ezáltal megtalálva az egységet, az egészséget és a belső békét. A harmóniát önmagunkkal és a világ egészével is. Öröm együttműködni olyanokkal, akik szintén ebbe az irányba tartanak...

Nagyon szépen köszönöm válaszaidat és a ránk szánk időt! Bízom benne, hogy sokak épülését fogják szolgálni a fenti adatok!  Sok sikert kívánok hivatásodhoz és életedhez!


Jövő héten Pákozdi Hajnalkát fogom bemutatni,
aki példamutató akaraterejével és kitartásával vált erre érdemessé.
Amíg nem hallotok rólunk, továbbra is egy egészségesebb jövő megteremtésén fogunk dolgozni.

Thomas Stonewell
(Atomm)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button