"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2010. augusztus 25., szerda

Hold - Telehold


A Hold Föld természetes eredetű kísérője. Átlagosan 384 400 km távolságban van és kb 3700 km/h sebességgel kering egy a bolygónk körüli elliptikus pályán. A Nap-Föld Rendszerhez képest 29 nap, 12óra, 44 perc 2,8másodperc alatt tesz meg egy teljes fordulatot. Ennyi tehát pontosan egy holdciklus.
Felszíni alakzatai közül a kráterek a legfeltűbőbbek. Ezek minden bizonnyal meteorítbecsapódások által keletkeztek. Legnagyobb közülül a Bailly kráter, ami 270 km átmérőjű.


Telehold idején a rendőrök, tűzoltók, mentők a megszokottnál komolyabb készültségben vannak. Nem véletlenül, mert a hold hatása ilyenkor érvényesül a legerősebben a Földön, beleértve minden egyes élőlényre gyakorolt hatását.
A legszembetűnőbb hatás, hogy sokan ilyenkor alvászavarral küzdenek. Sok embernél és állatnál nyugtalanság figyelhető meg.
A természetes vizek szintje ilyenkor megemelkedik, a növények is ilyenkor töltődnek fel a legjobban vízzel. Hasznos ilyenkor nekünk is tudatosan több vizet fogyasztanunk. Ilyenkor érjük el a felvevőképességünk csúcsát. Népi megfigyelések szerint is ilyenkor tudunk a legjobban teljesíteni mind szellemileg, mind fizikailag.
Ezért Teleholdkor a legérdemesebb mágikus munkát is végezni.

A Hold Földről látható oldala:



A Hold másik oldala:




Köszöntsük Úrnőnket Anya alakjában!

2 megjegyzés:

Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button