"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2015. május 5., kedd

Betekintés az asztrológus fejébe!


Kedves Barátaink!

Időről időre megosztunk veletek beszélgetéseket olyan emberekkel, akiknek életútját, vagy eredményeit inspiratívnak gondoljuk. A mai meghívottunk Molnár Ildikó, asztrológus, spirituális körökben ismertebb nevén Mikolta. Igyekeztem olyan kérdéseket feltenni, amikről úgy gondoltam, hogy ti is kérdeznétek tőle, de ha valamit elfelejtettem volna, kommenteljetek bátran!


Molnár Ildikó - Mikolta
Asztrológus
Atomm:
-Szervusz Mikolta, Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad a meghívásunkat egy interjúra!
Már nagyon régóta szerettem volna kérdéseket feltenni egy tapasztalt asztrológusnak, mivel ebben a témakörben tudásom jelentősen kiegészítésre szorul, a tudásvágyam pedig hatalmas. Ha nem bánod, először azt kérem tőled, hogy definiáljunk!
Elmondanád, kérlek, hogy valójában mi is az, amit asztrológiának nevezünk?
Mikolta:
-
Nagyon szépen köszönöm a felkérést, nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltatok! Remélem sikerül korrekt képet adnom arról, hogy mit is csinál egy asztrológus. Egy komoly elemzésnél  a kérdező percre pontos születési időpontját és helyét bekérjük. Ami a bulvárban van, tehát hogy milyen napon született az illető, csak az egyik komponense. Nálunk ez a Nap jegye. Emellett az asztrológiai képlet a Nap-rendszer többi  planétáit is tartalmazza, egyéb más, csillagászati komponensekkel együtt. Gyakorlatilag azt nézzük, hogy az illető születési pillanatában milyen égi állások vannak, és abból vonunk le következtetéseket.  Illetve emellett más, kiegészítő képleteket is használunk. Például, hogy aktuálisan milyen égitestek vannak az égen.

Emellett van egy másik irányzata az asztrológiának, ahol a kérdés időpontjára rajzolja fel a képletet az asztrológus, és abból ad választ a kérdezőnek. Én az előbbit, a születési időpontra felállított elemzést képviselem. Macerásabb, mert a bediktált időpontok sokszor nem pontosak, ezért a már meglévő események alapján be kell állítani a pontos születési időpontot. 

A: -Hogyan lesz valaki asztrológus?
M: -Mindenkinél van egy kiindulópont, amikortól el kezd asztrológiával foglalkozni. Ez lehet szimplán érdeklődés, kíváncsiság az emberek vagy a világ megismerése iránt. De sokakat krízis helyzet vezet az asztrológia felé: egy jó asztrológus tanácsa, vagy saját problémáikra keresik a választ az asztrológia tanulásával. Sokan autodidakta módon kezdik el, de egy pont után felmerül az igény a tanár iránt.
Szerintem sok-sok tanulás, képlet elemzése, pozitív visszacsatolások után válik valaki asztrológussá.

Személy szerint ez nálam így zajlott: engem a mérhetetlen kíváncsiságom, tudásszomjam és emberszeretetem irányított az asztrológia felé. 2001-ben kezdődött: egy kedves barátom akkor tanulta és rengeteget magyarázott, előadott nekem, felkeltve az én érdeklődésemet is. Tanárát, Kalo Jenőt ajánlotta. Az 5 éves képzését végig is csináltam, s amire büszke vagyok, hogy az oklevél átadásakor tanárom engem emelt ki az évfolyamomból a szakdolgozatom és a záróvizsgám alapján. Közben másoknál is tanultam egy-egy terület még mélyeb elsajítátsát. Ami még fontos volt számomra, hogy a virtuális térben összejött egy nagyon jó társaság – többnyire szintén tanulók. Együtt elemeztünk képleteket, vitattuk meg a különböző irányzatók különböző megközelítését, segítettünk egymásnak és másoknak. Ez nagyon fontos volt számomra, tőlük is és a gyakorlások által is rengeteg információt szedtem fel.
Aztán életem folyása úgy hozta, hogy mikor már pont váltani szerettem volna – egy magánéleti krízis miatt mégis tovább folytattam a tanulmányaimat. De már más területen. Ez az Integrál Akadémia (mely Ken Wilber elméletére alapul) volt, ahol integrál pszichológiát/szemléletet tanultam, sok-sok önismereti órával. Diplomamunkám témájául a két dolog kombinálását választottam – asztrológia oktatását az integrál szemlélet szerint, melyet egy kis körön teszteltem. Gyakorlatilag az addig tanult ezoterikus, integratív tudásomat kombináltam össze egy rendszerbe, de még vannak kiforratlan részei. Aztán magánéletem úgy hozta, hogy született egy gyönyörű kislányom, aki mellett ámbár kevés időm van, mégis facebookon létrehoztam egy saját csoportot. Ennek egyik célja az volt, hogy a régi, tanulókörös gyakorlást tovább tudjam folytatni. 

A:  -Volt olyan tanulmányaid során, hogy elbizonytalanodtál és úgy érezted, hogy hasznavehetetlen bolondság az egész?
M: -Nekem a tanulmányaim elején volt nagyon nehéz átvenni az asztrológia szemléletmódját. Akkor voltam bizonytalan: 2001-ben, amikor elkezdtem tanulni, akkor kaptam meg frissen a természettudományi diplomámat. Tehát egy nagyon erős, racionális, természettudományi beállítotsággal vágtam neki az asztrológiának. Sorba jártam a különböző irányultságú asztrológusokat, hogy a saját bőrömön érezzem, van-e ennek értelme vagy sem, melyik irányvolan, ki mit tud.
Aztán egyszer csak jött az „áttörés”. Rájöttem és megértettem, hogy az asztrológiához totál más gondolkodásmód szükséges, mint a természettudományokhoz, így felesleges „ezzel a szemüveggel nézni”. Utána már sosem bizonytalanodtam el. Rengeteg más módszert tanultam azóta, de annyira jól és teljesen egyik sem írja le a mi világunkat, mint az asztrológia, így „szerelmemnek”mindvégig megmaradt. Persze mindemellett az asztrológiának is meg vannak a határai, mire használható és mire nem. Nekünk, embereknek is megvannak a korlátaink. Szerintem ezekkel is érdemes tisztába kerülni, ha helyén kezeljünk, nem érhet “csalódás”.

A: -Mit neveznél a legértékesebbnek azok közül, amiket asztrológiai ismereteid hozzátettek az életedhez?
M: -Önismeret, mások mélyebb szintű ismerete, s ezáltal saját magam és mások elfogadása. Az az érzés, hogy „helyemen vagyok”, mert az asztrológia megmutatja, hogy mivel érdemes foglalkoznom, ami által én is teljesebb vagyok. Ha nem tanultam volna asztrológiát sokkal sivárabb és unalmasabb lenne az életem: egy olyan világ tárult ki előttem, ami számomra csodálatos és izgalmas.

A: -Valóban jobb lett az önismereted is?
M: -Nagyságrendekkel. Ehhez nekem még hozzá jöttek a pszichológiai tanulmányok és önsimereti munka, ami még jobban bemélyítette az önismeretemet.

A: -Ahhoz, hogy valaki jó asztrológus legyen elég adatokat megtanulni, aztán összeáll minden a csillagokból, mint egy matematikai képlet?
M: -Van, aki szerint igen, én azt vallom, hogy nem… Szerény véleményem szerint az asztrológiához szükséges – jó kombináló képesség, és még valami plusz, melyet így hívunk – intuíció. Emellett én hangsúlyozom a szív szerepét is, mivel emberekkel dolgozunk :). Én pont ezért imádom az asztrológiát, mert ez a három dolog egyszerre fontos – értelem, szív, intuíció. De megint kihangsúlyozom, ez az én meglátásom.

A: -A jelen, a jövő és a múlt titkait is fel lehet tárni?
M: -Igen, az asztrológia eszköztára erre alkalmas. Viszont intellektuális síkról fogja meg a helyzeteket. Ami lehet, hogy elég, lehet, hogy nem.

A: -Azt gondolná az ember, hogy számításokat végezve meg lehet állapítani egy személy várható élettartamát.
M: -Középkori asztrológusok foglalkoznak ezzel. Viszont én a modern irányvonalat képviselem, ahol a halál időpontjáról adott információt óvatosan kezeljük, a sok visszaélés miatt.

A: -Minden előre meg van írva, vagy képes az ember a saját sorsát alakítani szándékai szerint?
M: -Van, ami meg van írva, van, amibe beleszólása van.

A: -Csak az emberek, vagy akár állatok és szervezetek számára is tudnál jósolni?
M: -Jó kérdés, eddig csak embereknek
próbáltam. :-)
 . Szervezetnek még talán, állatoknak már nem.

A: -Az Aranysárkányok Rendje 2010. Július 2-án született, helyi idő szerint 19.32-kor Angliában, Norwichban. Számunkra mit jövendölnek a csillagok?
M: A Rendről azt gondolom, hogy nem ez az első alkalom, hogy megalakult, lehettek már előtte is kezdeményezések. Kívülről úgy látszik, hogy kedves, barátságos közösség, ahol „családias” a hangulat. A tagjai alapjába véve jóindulatúak, toleránsak, elfogadóak, intuitívek, érzékenyek, egy kicsit talán „elvarázsoktak”. Nagy bennük a tudás vágya, a spirituális ismeretek megszerzése, szívesen tanulnak, osztanak meg másokkal is információkat. Jelenleg, egy éven belül, várható egy szervezeti, szerkezeti általakulása a Rend életében.

A: Nos, ez valóban helytállónak tűnik. :) Nagyon szépen köszönöm válaszaidat olvasóink nevében is!
További sikereket, és lehetőségeket kívánunk arra, hogy mások életét szebbé és eredményessé tehesd!

M: Köszönöm szépen, szintén kívánom, hogy a Rend segítségével minél több ember jusson hiteles információhoz és segítséghez.


 Ha valaki szeretne többet tudni Mikoltáról, vagy az asztrológiáról, bátran megtekintheti a blogját:
Asztro kuckó

vagy csatlakozhat szépen gyarapodó facebook csoportjához:

Asztrológia a mindennapokban

esetleg küldhet emailt is az integralastro@gmail.com címre.


Köszönöm figyelmeteket őszintén kívánva a legjobbakat!
Atomm
Az Aranysárkányok Rendje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

Webshop
Webshop Button