"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2010. szeptember 6., hétfő

Mézes, mandulás ünnepi süti:


Hozzávalók: ( 48 db süti elkészítéséhez) 2 csésze liszt, fél teáskanálnyi sütőpor, 1/8 teáskanálnyi só,
1
/3 bögre cukor,
1/3 b
ögre méz,
1
/3 bögre vaj vagy margarin,
2 evőkanálnyi növényi olaj,
másfél teáskanálnyi vanília aroma,
1 teáskanálnyi mandula aroma,
1 tojásfehérje, apróra vágott mandula darabok.


Elkészítése:
Tedd a lisztet egy mérőedénybe, simítsd el a felszínét késsel. Keverd össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverd össze a cukrot, mézet, vajat és az olajat és keverd össze jó alaposan. Aztán add hozzá a vanília és mandula kivonatot, majd a tojásfehérjét. Ha ez megvan, akkor az egészet jól keverd össze. Ellenőrizd, hogy ragacsos e a massza, ha igen akkor jól csináltad. Oszd el két egyenlő részre , majd a 2 részt formáld egyenként 20 cm hosszúságú fatörzs alakúra. Ezeket a fatörzseket csomagolt be külön sütőfóliába. Ezután fagyaszd le őket 3 óráig vagy addig, amíg jól megszilárdulnak.
Miután már eléggé szilárdak, melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Aztán vágjuk fel egyenként a fatörzseinket 24 szeletre, majd ezeket a szeleteket helyezzük rá a sütőfóliára, amit előzőleg beolajoztunk. Díszítsük mandula darabokkal, majd tegyük be a sütőbe 190 fokra 9 percre. Miután letelt a 9 perc és már eléggé kemény akkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni kb. kicsit 2 percig., majd szedjük ki a sütiket a tepsiből, tegyük őket egy tálra amin hagyjuk őket kihűlni.
Kész a rituális finomság :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button