"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2014. július 25., péntek

Szervezeti változások

Kedves követőink!

Ezúton szeretnénk tudatni az örömhírt, hogy Dorek Todd alapítványvezetői kinevezésével az Aranysárkányok Rendjén belül egyel bővült azon emberek száma, akiket meg lehet keresni szervezetünkkel kapcsolatban. Alább találhatsz egy listát azokról a területekről, amik innentől részben Dorek befolyása alá is tartoznak:

- Az adminisztrációs feladatok ellátásával és az adományok kezelésével kapcsolatban bátran lépj kapcsolatba vele, ha szükséges.
- Rend eseményeinek tervezésével, koordinálásával és kivitelezésével kapcsolatban szintén döntési joggal rendelkezik.
- Felelősségei közé tartozik az oldalunkon megjelenő cikkek lektorálása, forráshűségük ellenőrzése és elfogadása. Az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel is elérhető.
- A Rend etikájának mindenkori képviselete; ha kétségeid támadnának ezen belül bármivel kapcsolatban, vagy tudsz valakiről, akinek segítségre van szüksége a témában, bátran keressétek fel Doreket!
- Ezeken felül felelős a kommunikációs kapcsolatokért Rendünk környezetével, új kapcsolatok kiépítéséért és a meglévők ápolásáért.


Keressétek fel bármilyen releváns kéréssel bizalommal!

A következő csatornákon keresztül érhetitek el:

E-mail: tapaikrisztiansandor@gmail.com
Telefon: 00447501300840
és az üzenődobozon keresztül, amit a jobb oldali hasábban találsz.

Áldott napot!
Az Aranysárkányok Rendje



2014. július 15., kedd

Hogyan élhetünk boldog életet

Mi is a boldogság?

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta, hogy vajon mi a boldogság kulcsa. Különböző utakon érhetjük el azt, függően az egyéni igényektől. Képzeljük el úgy, mint általános jólétet bőségben, egészségben, sikerben, gazdagságban, szeretve mások és önmagunk által. Ebben az állapotban szüntelenül megtapasztaljuk, átéljük a kicsiny és a nagy dolgok jelentőségét mindennapi életünkben. Ez egy ideális állapot, melynek elérésére érdemes törekednünk. Ha komoly szándékkal állunk e célhoz, akkor minél hamarabb bele kell kezdenünk az ezzel kapcsolatos feladatok végzésébe. Ha éppen most nem vagy boldog, tégy érte, hogy azzá válj!

Lépcsőfokok a boldogság eléréséhez

Fordítsunk időt magunkra:
Legyünk ápoltak, fittek, jól tápláltak. Tisztálkodjunk rendszeresen. Figyeljünk egészségünkre, jelenjünk meg fél évente fogorvosnál ellenőrzésre, tartsuk épen fogainkat és ha kezelésre van szükségünk, lelkiismeretesen menjünk el rá. Mindezt önmagunkért tegyük, tekintsünk rá egyfajta ajándékként egy szeretett személynek: önmagunknak.
Foglalkozzunk szeretteinkkel:
Legyen az szülő, férj, feleség, gyermek, nagyszülő, unokatestvér vagy barát. Érdeklődjünk felőlük, látogassuk meg őket, okozzunk nekik örömöt. Azon keresztül amit nekik adunk, mi is sokat kapunk vissza, ami hozzájárul személyes boldogságunkhoz.


Halgassunk lelkiismeretünkre,

amikor el kell döntenünk mi jó és mi rossz számunkra. Kerüljük az ártó tetteket és cselekedjük azt, amit helyesnek ítélünk. Ez segít harmóniában élnünk az Univerzummal, támogatja a pozitív, építő változásokat. Hozzájárul az egyén általános jókedvének fenntartásához azon egyszerű oknál fogva, hogy cselekedetei nem keltenek zavart vagy hoznak létre blokkokat.


Építsük a világot cselkedeteinken keresztül:

Járjunk elöl jó példával, magatartásunkkal, ahogy a rossz, úgy a jó viselkedés is ragadós. Emberi lényként felelősek vagyunk cselekedeteinkért. Környezetünkben akár tudtunkon kívül is sokan lehetnek, akiknek fontos, hogy mit cselekszünk. A gyermekek és a ránk felnéző személyek különösképpen fogékonynak, de még egy arra járó is sokat tanulhat hozzáállásunkból. Ezért, ha építjük környezetünket, segítünk másokon, felismerjük és kijavítjuk hibáinkat, a körülöttünk lévőket is hasonló cselekedetekre inspiráljuk. A jó példa fog továbböröklődni, ami támogatja az épülést melynek eredménye a boldogság. 


Éljünk spirituális életet!

Töltsünk időt meditációval, imával, gyakoroljuk a hitünket, bármelyik vallást is mondjuk magunkénak.
A hit reményt ad, mely átsegít a nehéz időszakokon. Adjunk magunknak lehetőséget arra, hogy ezt a csodát megtapasztaljuk.



Legyünk őszinték! 

Nem is hinnénk mennyi minden múlik azon, hogy valóságnak megfelelő információkat adunk tovább, áramoltatunk ki. Gondoljunk bele, hogy mennyivel könnyebb igazat mondani annak, aki bizalommal fordul hozzánk. Így biztosíthatjuk az energiák szabad áramlását. A bizalom bizalmat szül, s ennek megtapasztalása, átélése segít boldogságunk elérésében.


Nézzünk erre a valóságból egy esetet:

Géza és Erzsi egy szerelmespár. Erzsi legnagyobb félelme, hogy egy nincstelen, szegény emberbe szerelmes és hozzá megy feleségül, akit nem lát arra alkalmasnak, hogy gondoskodni tudjon a jövőbeli közös családjukról. Gyermekkorában sokat nélkülözött és változtatni akart ezen, így bár szereti Gézát, nem mer feleségül menni hozzá. Úgy érzni, hogy felelőtlen, hiszen nem látja, hogy igyekszik munkát találni, vagy tenni azért, hogy ez az állapot változzon. Géza fél Erzsinek elmondani, hogy ő valójában igen tehetős ember, csodálatos életet tudna biztosítani mindkettőjüknek. Hiszen sokat csalódott már, így inkább azt mondja, hogy szegény. Erzsi végül nem fogadja el a gyűrűt. Fáj neki amit valóságnak hisz. Géza hazugsága. Ha őszinték lennének egymáshoz, helyzetük sokkal könnyebb volna.


Legyünk becsületes, törvénytisztelő polgárok!

Ismerjük jogainkat és kötelezettségeinket. Ezáltal jobban megismerjük az adott országot, ahol élünk, fejlődik az igazságérzetünk meg tudjuk védeni magunkat, másokat és képessé válunk jó és hasznos elemeivé válni a társadalomnak. Jelentsük a hatóságoknak, ha tanuja leszünk egy bűnténynek. Ha vásárlás alatt azt látjuk, hogy valaki lop, szóljunk egy bolti alkalmazottnak, biztonsági őrnek, tulajdonosnak, vagy ha kell, a rendőrségnek. 
Ha családon belüli erőszak áldozatai, vagy szemtanui vagyunk, bátran forduljunk a helyi családsegítő szolgálathoz. Ha az üzleti életben követnének el ellenünk szerződés szegést, vagy más visszaélés áldozatává válunk, keressünk ügyvédet és álljunk ki az igazság mellett. 
Ha tudomásunkra jut, hogy valaki illegális szoftvert, CD-ket, DVD-t birtokol, kötelességünk feljelenteni az illetőt. Fizessük ki a számláinkat időben, legyünk pontosak az adóelszámolás során, hogy az megfeleljen a valóságnak. 


Végezzük el kötelességeinket!

Az írott törvényeken túl is megannyi kötelességünk lehet, a munkánk szabályszerű elvégzésétől olyan apróságokig, mint kivinni a szemetet. Legyünk tisztában azzal, hogy mik a felelősségeink, hogy miért vagyunk ezekért felelősek, aztán tegyük meg a dolgunkat. Legyünk tudatában annak, hogy miként építjük ezek elvégzésével magunkat és környezetünket. Aki felelősséggel cselekszik, annak munkája eredményes és minőségi. Az ilyen munkára büszkék lehetünk. Családunk, barátaink, munkatársaink, főnökünk elismeréssel fognak gondolni ránk. A felelősséggel végzett munka boldogsággal tölt el, hiszen képességeink szerint a legjobbat adtuk a világnak. Kötelességeink felelősségel történő teljesítése hosszú távon szavatolja eredményességünket, biztonságunkat, sikerességünket. 


Bízom benne, hogy sikerült egy-két tippet adnom a személyes boldogság eléréséhez.
Ezek után kívánok minden olvasónak:
"Sok-sok boldogságot!"

Meredith A. Stonewell

2014. július 8., kedd

Sör - Akkor mégis gyógyszer?

Gyógyhatásairól

A sör kivállóan használható keringési és szívbetegségek megelőzésére és kezelésére, beleértve a koszorúér megbetegedéseket. Ellenállóbbá teszi az érfalakat. Megelőzi a szívrohamokat, agyvérzést és az érelmeszesedést. Napi 1-2 pohár elfogyasztásával, jelentősen csökkenthetjük annak kockázatát, hogy szívinfarktusunk legyen. Fokozza az évágyat, segíti az emésztést és az anyatej termelését.

Idős korunkban támogatja szellemi frissességünk és testi egészségünk megőrzésétAz Alzheimer-kór, a csontritkukás, az epekő, a cukorbetegség, a vesekő, a prosztatarák, mellrák, általában a rák legtöbb formája ellen ellenállóságot alakít ki és elősegíti a gyógyulást. 

A Helicobacter pylori fertőzésre az egyik leghatékonyabb természetes kezelési módszer a rendszeres sörfogyasztás. A H. pylori baktériumot gyakran a gyomorfelélyek és a gyomorrák okozójaként emlegetik.

Hogyan működik?
A sör segíti a jó koleszterin (HDL) képzését, ami a szív és érrendszeri betegségek elkerülése szempontjából fontos.  B6 vitaminban gazdag. Jól hidratál.

Akár vezethetsz is!
Természetesen senkit sem buzdítunk alkoholfogyasztásra. A sör jótékony hatásai az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú sörökre is ugyanúgy jellemzőek. 
Napi 1-2 pohár elfogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért.

Egészségetekre!

Thomas Stonewell
(Atomm)






Forrás: webmd, saját tanulmányaim, UEA, Lowestoft College
kép: wikipedia

2014. július 3., csütörtök

Belső fényünk megtalálása önmagunkba mélyedésen, elvonuláson keresztül.

Érezted már magad elveszve fokozatosan gyorsuló világunkban? 

Megbénulva a rengeteg feléd áramló információtól? Tapasztaltad-e már valaha, hogy szinte ki sem látsz a fejedből, mert annyira lefoglalnak megoldandó feladataid? Nehezedre esik jó döntést hozni? Ezek a kérdések társadalmi környezetünknek köszönhetően gyakran felmerülnek. Folyamatosan komoly terhek nehezednek ránk munkánk, anyagi helyzetünk javítása, személyes feladataink, családunk és háztartási teendőink miatt. Könnyen érezhetjük úgy, hogy ilyen terhelés mellett összeroppanunk. Az ember legszívesebben kifutna a világból. Ezek a körülmények könnyen elfeledtetik, hogy ki is az, aki valójában felelős sorsunk alakításáért:
Önmagunk.


Mennyi időt töltünk önmagunkkal?

Úgy igazán, amikor valóban saját gondolatainkra figyelünk.
Ahhoz, hogy az ember harmóniában legyen az Univerzummal, okvetlenül szüksége van arra, hogy meghallja saját belső fényéből táplálkozó lényét. Egészségünk megőrzése érdekében módot kell kerítenünk arra, hogy folyamatos kommunikációban legyünk legbelsőbb énünkkel. Csak így találhatjuk meg azokat a válaszokat, melyek átsegítenek hétköznapjainkon és életünk főbb eseményein. Önismeretünk fejlesztésén keresztül szembesülünk valódi lényünkkel, aki hibázik, néha önmagával szemben ártó tetteket követ el és bizony vannak gyengeségei. Erősségeinknek is tudatában kell lennünk, hogy egészséges önbizalommal lássunk feladataink megoldásához, akadályaink legyőzőséhez. 



Ideális esetben naponta keressük Önmagunk társaságát. 


Ezt legkönnyebben belső csendünk elérésén keresztül valósíthatjuk meg. Csodálatos állapot, amikor az elme tiszta, minden zavaró gondolattol, emléktől, külső ingerek regisztrálásától (hang, kép, illat, stb.) mentes. Lényünk csak úgy nyilvánulhat meg számunkra kristály tisztán, ha méltó figyelmet szentelünk neki.
Ha egyszer már sikerült elérnünk a belső csend, nyugalom és béke állapotát, utána rendszeresen vágyni fogunk arra, hogy ezt újra és újra megtapasztalhassuk. Ennek ismert, de nem egyetlen útja a meditáció.
Önvizsgálatunk lehetőséget nyújt önmagunk megszeretésére is, hiszen ha minennapos kommunikációban vagyunk lényünkkel, a kapcsolat jótékony hatásai szinte azonnal jelentkeznek életünkben. Legfontosabb előnye, hogy mindig pontosan tudni fogjuk, hogy mi az amit szeretnénk, mi az amit akarunk, miért akarunk cselekedni és mit érhetünk el cselekedeteinkkel. 
A minket körülvő információáradatból így könnyen képessé válunk kiszűrni számunkra fontos adatokat, hogy azokon keresztül megszabaduljunk mindentől, ami csak idővesztegetésre ad okot.
Sikerességünk és hatákonyságunk sokszorosára növekszik, ha folyamatosan csak azzal foglalkozunk, ami számunkra valóban építő.
Tudatosan élni hétköznapjainkat napjainknan kiváltságos állapotnak számít, éljünk vele!


Példa:

Éva fodrászkánt dolgozik, szeretne mesterfodrásznak tanulni a közeljövőben. Ugyanakkor beadta a jelentkezését az egyetemre, közgazdász szakra. Ha sikeresen lediplomázik, több pénzt kereshet. Szülei is ezt támogatják jobban, mivel így a családi vállalkozásban dolgozhatna.
Éva elvonul a szobájába, magára szán fél órát, hogy alaposabban megvizsgálja mi volna a helyes döntés a fenti szituációban. Belső Fénye arra mutat, hogy képességeit leginkább fodrászként tudja kamatoztatni. Rengeteg visszatérő vendége van, szakmája pedig egyben szenvedélye is. Ráébred, hogy egyetemre valójában a szülei miatt menne, de ez nem egyezik meg saját Valódi Akaratával. Így egyszerű döntésre jut. Kitanul mesterfodrásznak, elmagyarázza szüleinek, hogy miért döntött így. Boldog lesz, hiszen tudja, hogy ami vele történik az megfelel a Valódi Akaratának. Éva így kerüli el, hogy évekig vitassa önmagában a kérdést, hogy vajon helyesen cselekedett-e?

Kedves Olvasóink,  bátran keressétek fel önmagatokat!
Érjétek el belső csendeteket és hagyjátok magatokat vezetni a Belső Fényetek által. Valóban működik.

Vezessen Fény az utadon.

Meredith Stonewell



Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button