"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2014. június 30., hétfő

Ki igazán gazdag?


Nagyon sok gazdag ember él körülöttünk.
Vannak szegények is.
De mondd csak, nem kevered őket össze?


2014. június 24., kedd

Természetes módon szúnyogok ellen citrusfélékkel!

Egészségünk és nyugalmunk megőrzése érdekében valamilyen módon ki kell védenünk természetes ellenségeink támadásait. A körülöttünk legyeskedő apróságok ugyanis nem csak hogy zavaróak számunkra, de akár súlyos fertőzéseket és megbetegedéseket is okozhatnak.
Sajnos a legtöbb kereskedelemben forgalmazott rovarirtó vagy szúnyogok elleni termék családtagjaink számára is káros lehet. Főleg a legkisebbeket, vagy a legidősebbeket veszélyeztetik.
Az alábbiakban közzé szeretnék tenni egy számunkra ártalmatlan -esetleg kifejezetten kellemes- módszert „légitámadások” ellen.



 A Citrom, a zöldcitrom és a legközelebbi rokonaik kiváló védelmet nyújthatnak számunkra.
A legegyszerűbb ha bedörzsöljük bőrünket a friss gyümölcs levével. Kellemesen felfrissít, és illata távol tartja az apró vérszívókat.  Fontos azonban, hogy erre a célra ne az édesebb gyümölcsöket válasszuk, mert a bennük lévő gyümölcscukortól nem csak bőrünk lesz ragacsos, de így megcukrozva, fűszerezve akár még kifejezetten ízletesebbnek is találhatnak minket az egzotikusabb ízeket kedvelő apróbb vérszívók.
A bátrabbak és vállalkozó szelleműek akár citromos védőkrémet és naptejet is készíthetnek maguknak. A legyegyszerűbb módszer, ha jól vegyíthető bázishoz adunk néhány csepp 100% természetes citrom illóolajat. De érdemes ellenőriznünk, hogy az olaj amit használunk valóban citromból lett nyerve és nem csak valamilyen mesterségesen előállított citrom illatú olaj, mert annak használata akár még veszélyesebb is lehet számunkra, mint a szúnyogcsipés vagy a rovarirtó szerek!


 Ha szabad téren szeretnénk távol tartani őket, szárított citrom vagy zöldcitrom héjat füstölve parázson (esetleg ilyen füstölőt alkalmazva) messzire tudjuk űzni a szúnyogokat. Citrus illóolaj párologtatása a lakásban kiválóan működik azoknak, akik nem kedvelik a füstölőket, vagy már amúgy is túl száraz a levegő otthonukban.

Élvezzétek a nyarat!
Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button