"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2014. május 9., péntek

Majdnem Biblia


Az elmúlt héten több nyelven is olvastam arról a körülbelül 1500-2000 éves “bibliáról”, amit Törökországban találtak. Az Újszövetségben szereplő négy evangéliumhoz képest  jelentős különbségek vanak benne. Például az, hogy Jézust valójában nem feszítették keresztre. Egy másik pontban azt is írja, hogy Szent Pál apostol igazából szélhámos volt. Többen is megkértek, hogy fejtsem ki a véleményemet. Íme:

Ancient Bible in Aramaic dialected Syriac rediscovered in Turkey
Az, hogy Jézus valóban kereszthalált halt-e értünk kevésbé fontos, mint a tanításai melyek megfelelő értelmezésével értékeket nyerhetünk. Hogy milyen módon jutunk el a mennyek országába, vagy mi történik velünk a halál után hit kérdése. Az élet, amit most élünk viszont választásunk szerint lehet szeretettel átitatott és boldog, vagy gyűlölettel és kérdésekkel teli. Engem inspirál az Újszövetség, mert sokat tanultam tanulmányozása közben felebaráti szeretetről, alázatról, a hit erejéről és arról, hogy az írott szabályoknál fontosabb az, hogy egy adott szituációban körülményeknek megfelelően lelkiismeretemre hallgatva cselekedjek.


Egy spirituális beállítottságú ember számára sokat taníthat akár egy lehulló falevél is.
Úgy gondolom, sokkal inkább azokat a sorokat kell keresnük bármilyen írásban, amelyek épülésünkre szolgálnak. Érdemes figyelmen kívül hagynunk azokat amelyek kétségekre, vitára vagy gyűlöletre szítanak. Ha egy tanítás magamévá tételétől teljesebb életet élhetek, akkor számít, hogy kétezer évvel ezelőtt valóban meghalt-e valaki a kereszten akitől állítólag ered?
A Kereszténység túlélte, amikor kiderült hogy a Föld gömb alakú! Szőrszálhasogatás volna tudományos adatokat keresni a Szentírásban, mert nem fizika- vagy történelemkönyv.

A Biblia szószerinti értelmezése felesleges. Összezavarodáshoz vezethet, mert önmagával is több pontban ellentmondásos. Az, hogy előkerült egy másik változat ami további kérdéseket vet fel nem sokat változtat. Még a leghithűbb keresztények sem tartják be a Bibliában található utasítások jelentős részét. Konkrétan például kövezésről, hűtlen asszony kezeléséről vagy az áldozatok megfelelő módon történő bemutatásáról szóló utasításokra gondolok.


Egy élet túl kevés ahhoz, hogy jelentős részét áskálódással töltsük. Akinek a hite támaszt nyújt nehéz időkben, és bizalommal fordult egész életében Jézushoz, tegye bátran ezután is. Még akkor is, ha a tudomány sok pontban ellentmond az írásoknak. Aki pedig nem hisz, találjon magának békét és szeretetet, lehetőséget az épülésre ott ahol tud, ahol számára reális.


Saját záró gondolatom:
Ha olyan bölcsességet hallok a Tévémacitól, ami lelki kiegyensúlyozottságot és boldogságot hoz az életembe, akkor bátran megfogadom. Attól függetlenül, hogy kétezer évvel ezelőtt keresztre feszítették-e vagy sem. Ha egy adatot nem találok értékesnek pedig forrásától függetlenül elvetem.

Jézus mondá':
MK 4, 24- [...] „Figyeljetek arra, amit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is, sőt adnak is hozzá. 25Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, amije van, azt is elveszik tőle.”







Áldás!

Atomm A. Agramma
alias
Thomas Stonewell

U.I.: Fentebb kizárólag a magánvéleményemet olvashatjátok, amit kérésre tettem közzé. Nem vagyok teológus, de még csak keresztény sem. Csupán egy spirituális szellemiségű gondolkodó ember.

2014. május 2., péntek

Hogyan válhatok sikeresebbé?


Sehogyan, ha
-tökéletesen irányítod  sorsodat,
-ha környezeted folyamatosan szándékaidnak megfelelően alakul
-és ha a "véletlenek" is rendszerint neked kedveznek!
-nincs is rá szükséged, hogy sikeresebbé válj, hiszen már sikeres és boldog vagy.

Amennyiben nem így volna:

A sikerhez vezető út első lépése a Pozitív Életmód:

Unalmas?
Spirituális körökben már a csapból is pozitív gondolatok folynak. Ennek egyszerű oka van:
Valóban működik.
De napi néhány pozitív gondolattal megelégednünk pontosan olyan, mint tudni, hogy hol van az egészség vizének kiapadhatatlan forrása, de ahelyett, hogy az egész világot kezelnénk gyógyító vizével csak magunknak merítenénk belőle alkalmanként.
 A világ márpedig szomjas. A lényed is: építő gondolatokra.
Tedd meg az első lépést! Engedd szabadjára a vágyaidat. Hogyan teljesülhetnének, ha arra sem hagysz időt, hogy alaposabban megismerd őket?
Fountain by Slonecker
 A pozitív gondolatok forrása kiapadhatatlan és teljesen ingyenes. 


Konkrétumokra szükség van!
Személyes sikerességünkhöz az első lépés, hogy el tudjuk képzelni amit meg szeretnénk valósítani.
A "majdcsak lesz valahogy" hozzáállás kiváló módszer arra, hogy teremtsünk. Létrehozzuk azt, hogy "valahogy" legyen.
Viszont ha pontosan meghatározzuk legalább önmagunk számára, hogy  "hogyan" legyen a "valahogy", akkor nagyobb eséllyel lesz úgy. A különbség óriási.
Nézzük ugyanezt egy egyszerű példán keresztül:
-"Csak valahogy kihúzzam fizetésig": Az illető "kihúzza valahogy". Lehet, hogy kikapcsolják közben a villanyt és az utolsó nap már csak kenyér, vaj és víz lesz otthon, de "kihúzza valahogy".
-"Fizetésig (egy hét múlva) szerzek 40.000 forintot, hogy elég élelmet tudjak venni, kifizessem az esedékes számlát és még moziba is el tudjak menni a kedvesemmel." Itt az illető, meghatározott magának egy célt. El tudja képzelni, hogy a célja megvalósításához szükséges dolog a rendelkezésére állhat, így csak meg kell szereznie azt. Konkrét célt elérni nagyon sokkal könnyebb, mint pontosan  meg nem határozott dolgokat.


Hogyan szerezd meg, ha nem tudod mi az?




Ki a hibás?Ha valami nem sikerül, az ember hajlamos hibáztatásra. Viszont fontos felismernünk, hogy nagyon sokkal könnyebb önmagunkban pozitív változásokat létrehoznunk, mint másokban. Mondhatom, hogy Pista volt a hibás, vagy Imre, ezzel hárítva a felelősséget önmagamról. De ha meghatározom, hogy én mit tehetek attól függetlenül, hogy mások hogyan cselekszenek, sikerem többé nem fog rajtuk múlni.
"Ez az én keresztem". Talán, de te vagy akinek hordoznia kell. Teheted talicskára, vagy kiadhatod a hordozását alvállalkozónak. Derítsd fel a lehetőségeidet! Az, hogy ki más lehet rajtad kívül a környezetedben történő dolgok oka, sokkal kevésbé fontos, mint hogy Te mit tudsz tenni azért, hogy szándékaid szerint építsd önmagad!
Ha mindkettő a másikra mutogat, melyik halad?


Merjünk nagyban gondolkozni!
Azok az emberek, akik gyakran panaszkodnak amiatt, hogy kevés jutott számukra hatalmas hibát követnek el. Nyavalygás helyett ugyanis kitűzhetnének maguknak célokat.
Olyan célokat, amik megvalósításán keresztül többet érhetnek el, mint azt, hogy a "dolgok többnyire rendben legyenek". Aki erre törekedve kezdi a napját, aligha fog többet elérni.
Az az egyén, aki pl. ablaktisztító vállalkozásba kezd, meghatározhatja magának, hogy ahhoz, hogy az összes számláját ki tudja fizetni és megéljen a munkájából heti 400 ablakot kell lemosnia. Kitűzhet magának tehát heti 400 ablakot és "megél". De miért ne tűzne ki heti 1000-t, hogy aztán felvehessen még két segédet és megduplázza a termelést? Miért ne tűzhetne ki félév múlva heti 40.000-t, hogy aztán országos szintű vállalkozása legyen?
Lehet, hogy sosem sikerül neki. De ha úgy cselekszik a szolgáltatása legelső napján, mint a leendő globális szinten legismertebb ablakmosó vállalat egy képviselője, akkor sokkal nagyobb esélye van a folyamatos növekedésre, mint ha úgy szolgáltat, mint valaki, akinek egy célja van: "megélni valahogy".
Határozd meg a célodat!



Mind csillagok vagyunk!
A fenti adatok segíthetnek abban, hogy sikeresebben működjük hétköznapjainkban. De fontos emlékeznünk arra is, hogy felelősek vagyunk környezetünkért. Nem csak a rossz példa ragadós, hanem a jó is. Mi mindannyian felelősek vagyunk saját sorsunkért, ami hat a környezetünkben élők sorsára is. Erősebb, tehetségesebb és sikeresebb lényként többet tudunk tenni azokért is, akik körülöttünk élnek. Fontos tehát, hogy saját építésünkre ne csak lehetőségként gondoljunk, de elsődleges kötelességként is, hiszen nem csak saját életünkre hat, hogy élünk-e lehetőségeinkkel, de pozitív jelenlétünkkel környezetünket is folyamatosan beragyoghatjuk.
Csillag vagy. Találd meg önmagad, merj ragyogni! 


/Aranysárkányok Rendje Filozófia szellemiségében írta: Atomm/
Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button