"Egy boldogabb és spirituálisabb jövőért."

2010. július 30., péntek

Aura védelem - energetikai védelem




Ahhoz, hogy az energetikai védelemről tudjunk beszélni, elengedhetetlen, hogy
tanulmányozzuk a védeni kívánt entitás energiamezejének jellemzőit.
Az aura az egyes létezők körüli elektromágneses teret jelenti. Rezgései lehetnek magasak vagy alacsonyak.

Az emberi energiamező rezgésszáma egyénileg változó, függ az ember érzelmeitől, gondolataitól, szellemi egészségétől illetve testi egészségi állapotától is . Az aurának a különböző rezgésszintjei kiválóan érzékelhetőek, és színérzethez társítva
(akár harmadik szemmel történő látással, akár asszociációval) elkülöníthetőek. A különböző jellegű energiákat különböző színekkel társítjuk, és színekként jeleníti meg az elménk. Auralátásnak azért hívjuk, mert vizualizációs technikával kiegészítve valós színes képet jeleníthetünk meg.
Az aurában találhatóak az úgynevezetett csakrák. A szó a szanszkrit kerék szóból ered. Legfőbb szerepük,hogy átalakítják az energiát, átformálják, felerősítik az életerőt az energiarendszerben. A csakrák a fő energia felvevő és leadó részei az aurának.

Hét fő csakra van,ezek a következők fentről lefelé haladva:

Koronacsakra: színe az arany
Harmadikszem csakra: szine a viola
Torokcsakra: színe kék
Szívcsakra: színe a zöld
Napfonat: csakra színe a sárga
Szakrálcsakra: színe a narancs
Gyökércsakra: színe a piros

Amennyiben egészségesek vagyunk testileg, nincs zavar az érzelmi világunkban és a mentális egészségünk is rendben, akkor a csakráink ideálisan működnek, különösebb figyelmet nem kell szánnunk karbantartásukra.
De amint valami erősebb behatás éri auránkat, megváltozik annak rezgése, illetve a csakrák működésében zavar állhat be. Gyakori jelenség, amikor egy csakrában úgymond blokk van, amikor képtelen helyesen ellátni feladatát és az energia nem tud akadálytalanul áramlani hanem megreked igy felgyülemlik. Rosszabb esetben kialakulnak a betegségek.
Ezek ellen a behatások ellen célszerű védekezni különféle módszerekkel, azért hogy a nem kívánt számunkra rossz hatást meggátoljuk és távol tartsuk magunktól, hogy harmonikusan működjünk. Ezt szolgála a védelem kialakítása.

Sokféle energetikai védelmi technikát ismerünk.

 Vannak általános technikák de vannak személyre szabottak is. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia hogy melyik a számára a legmegfelelőbb. Ahhoz, hogy a védelem tartós és jól működő legyen mindhárom szinten (asztál-érzelmi világ, mentál-gondolatok, fizikai-maga a test, az anyagi világot jelenti) kell kialakítani a védelmet. Az asztrális védelmet úgy tudjuk kialakítani, hogy az asztráltest köré egy védőburkot képzelünk. Úgy fokozható ha érzelmeinket kordában tartjuk, uraljuk őket. A mentális védelmet úgy tehetjük fel auránkra hogy tudatosítjuk a védelem meglétét, mibenlétét és hatásosságát, gondolatainkat fókuszáljuk arra amivel éppen aktuálisan foglalkozunk, igyekezzünk a blokkjainkat feloldani ezzel utat nyitva a felszabadult tudathoz.
A harmadik szinten a fizikai védelem kialakítása áll, ami szorosan hozzátartozik a jól működő auravédelemhez, ezt sajnos sokan elhanyagolják. A jelentősége abban áll, hogy a test egészsége is elengedhetetlen a jó közérzethez, és fontos, hogy testünket is óvjuk a betegségektől. A baktériumok, vírusok, mérgek a fizikai behatások ellen célszerű védekezni.
Ez asztrálisan lehetséges a betegségek mellett ártó szándékú entitás jelenléte. Ez ellen az előbb említett asztrálvédelemmel védekezünk.

Hasznos tippek a fizikai védelemhez:

-igyunk napi 2 liter vizet, ami tisztít, méregtelenít.
-Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget,
-Pótoljuk az esetleges vitaminhiányt,
-Kerüljük a méreganyagok fogyasztását amennyire csak lehetséges.
Ha ezt a 3 szintű védelmet alkalmazzuk a hatás biztos, megfelelő védettséget nyújt az esetleges káros behatásoktól, amik a következők lehetnek:
-ránk irányuló ártó szándék,
-alacsony rezgésű érzelmek átélése. (pl. gyűlölet, düh, harag, idegesség, félelem, féltékenység, irigység, önzőség. stb...)
Káros hatások továbbá az önértékelési problémák, önbizalomhiány, ártó szándékú entitások a környezetünkben, illetve fizikai szinten pedig kórokozók, mérgek, betegségek, fizikai jellegű sérülések.

2010. július 26., hétfő

Színek ezoterikus vonatkozásai


A színeknek meghatározó szerepe van minden egyes életterületünkön. Ott vannak a lakásunkban, az udvaron, a természetben , a munkahelyen, a ruházatunkon mindenhol.
De mit is jelent az, hogy szín? Egy adott tárgyról visszaverődő fénysugarak-fénnyalábok, amik eljutnak szemünbe a retinán át , ahol az ott lévő úgynevezett csapok és pálcikák által alakulnak különböző színképpekké amit aztán az agy alakít át végleges színérzetté.
Milyen színeket is ismerünk? Zöld, kék, piros, sárga, lila, barna, arany, szürke, ezüst, fehér, fekete, narancssárga, rózsaszín, illetve ezeknek az árnyalatait. De mit is jelentenek ezek a színek? Miről lehet belőlük következtetni? Nos,nézzük meg:

Zöld: a természetre, tavaszra asszociálhatunk róla, a növények is többnyire ilyen színűek, nyugtató hatású, ezért is szokták általában a kórházakban zöldszínűre festeni a falakat. Bolygója a Vénusz. A szívcsakrához tartozó szín.

Kék : a víz színe, az érzelmek kapcsolódnak hozzá, kiváló lázcsillapító hatású ha kékszínű energiát juttatunk az aurába magas láz esetén. Ezenkívül van egy frissítő, hűtő hatása is. Pénzmágiához is javasolnám Jupiter miatt, amihez szintén a kék szín fűződik. A torokcsakra színe.

Piros: róla a vér, agresszió, tűz, szenvedély, lüktetés, harc jut eszünkbe. Jelenthet még magas hőmérsékletet is ha aurában van jelen . A Mars bolygóhoz tartozik ez a szín illetve a gyökércsakrához is hiszen az is piros.

Sárga-Arany: A Nap bolygó színe. Hozzátartozik a nemesség, gazdagság, apai a teremtői energiák, férfiasság. Pozitív kisugárzású,boldogságot hírdet,az egó és az önkifejezés is ehhez a sárgához tartozik. A koronacsakra színe.

Lila: a magas intelligenciát,bölcsességet jelképezi számomra érett színt is jelent,hozzátartozó bolygó a Szaturnusz. A harmadik szem csakra színe.

Barna: a föld színe, a növények tápanyagának és kiválasztásából származó anyag színe,a föld elemhez tartozik, bolygója a Szaturnusz.

Szürke: ismét egy Szaturnuszi színről van szó, nekem a nem egyértelmű, sunyi, alattomos érzet ugrik be róla, gondoljunk csak a ködre, ami eltakarja az utat hogy jobb rálátásunk legyen és gondtalanul haladjunk utunkon vagy ott a kifejezés, hogy valaki ködösít ha nem akarja felfedni az igazságot. A fehér és a fekete keveredése, a pólusok eggyesülése, Jing és Jang együtt-

Ezüst: a Hold színe, a női principiumé, a titokzatosságé, a Holdistennőé.

Rózsaszín: a piros szelíd változata, számomra az éretlenséget szimbolizálja,valami ami várat magára, hogy kifejlődjön,kezdetleges szeretetre is utalhat.

Narancssárga: ehhez a színhez tartozik az élet,sexualitás,a szakrálcsakra színe is egyben.

Fekete: ismét egy Szaturnikus színről beszélünk, az éjszaka, az álmok világa, a tudatalatti felébredése és működése kapcsolódik ide, a fekete szín tulajdonsága, hogy elnyeli a fényt. Aurában is előfordul, akkor védelemi szerepet tölt be. Általában akkor jelenik meg fekete az aurában amikor az illető valamit el akar titkolni, relytegetnivalója van amit nem akar mások előtt felfedni.

Fehér: ez a szín az ami az összes többit magába foglalja. Fényvisszaverő hatása ismert. A tisztaság, szűziesség, ártatlanság fogalmak kötődnek hozzá.
-Na de mire is használhatók ezek az információk?
-Például arra, hogy ha meglátunk egy tárgyat és annak színét azonnal van fogalmunk arról, hogy hányadán állunk vele,milyen energiái vannak ami által közelebb kerülünk hozzá és bővítjük tudásunkat. A színek sokmindent elárulnak viselőikről. Lehet következtetni a hangulatra, kedvre, energiaszintre.
Erre egy jó példa amikor meglátunk egy emberi aurát,látjuk hogy zöld meg kék és lila. Akkor már lejön az illetőről, hogy nyugodt, filozófikus, bölcs emberrel van dolgunk és ennek megfelelően állunk hozzá. Ha egy olyan aurával rendelkező ember kerül mellénk aki piros és fekete színű másképp bánunk vele, mert tudjuk, hogy nem őszinte, alattomos és ráadásul még lobbanékony vagy esetleg ideges is szóval nem árt az óvatosság.

Példaként említeném még amikor színes poharakból vagy bögréből iszunk. Ha valakinek fogytán az életenergiája akkor érdemes sárga vagy narancssárga színű pohárból inni, hogy feltöltödjön a lemerült energiarendszer, ugyanis a pohárban lévő folyadék átveszi a pohár színének rezgéseit ezálatal képes a sárga szín frekvenciáján rezegni és kiváltani a sárgához kapcsolódó hatást. Amikor lázasak vagyunk igyunk egy kék bögréből és a láz csillapodni fog. Ha szervezetünket egy stresszes nap után leszeretnénk nyugtatni akkor a zöld pohárba töltsünk innivalót magunknak, hogy egy általános nyugalom legyen úrrá a testen, lelken.
Az is meghatározó, hogy az ember milyen színű ruhába jár illetve hogy alkalomhoz megfelelő színű ruhát vesz fel. Ha valaki nagyon aktív, erős az egója, vidám természetű ő szívesen hord sárgát. Aki általánosan kapcsolatban áll magas intelligenciával az előszeretettel visel lila ruhadarabokat. Aki harcias,tüzes,lobbanékony jellem az gyakran hord pirosat.

Nézzük az alkalmakat, amik meghatározott színeket írnak elő ruha színviselet szempontjából. Erre egy gyakori példa a keresztény esküvő, amikor a menyasszony fehér ruhába öltözik,ami a tisztaság,szüziesség jelképe ami a keresztény vallásban elengedhetetlen, hogy a menyasszony szűz legyen amikor férjhez megy és a ruha ezt kívánja kifejezni.A kínai és az indiai kultúrában temetéskor fehérbe öltöznek,miel náluk ez a halál színe.A színek jelentése és alkalmazása kultúránként és egyéni értékrend alapján változhat.Az sem véletlen,hogy a vadászok zöld egyenruhát viselnek amikor vadásznak,hiszen a zöld az erdőhöz,természethez kötődik illetve igy bele tudnak olvadni a környezetbe és elrejtőzni az elejtendő vad elől.
A világban mindenhol találkozunk színekkel,amiknek meghatározó szerepük van.Egy plusz információt közölnek velünk,amit érdemes és egyben izgalmas megfejtenünk, hogy teljesebbé váljon ezáltal az életünk.



2010. július 24., szombat

A Mandalákról

A szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas a. m. „elme”). Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. A jógik elmélyedést segítő különféle eszközöket használnak, melyekre támaszkodva szilárdan tarthatják tudatukat meditációjuk tárgyán. Ezek a test- és kéztartások, azaz mudra, a hangok, ami nem más mint a mantra, a kézbe vehető tárgyak, tehát a vadzsra és a málá, illetőleg az istenségek különféle képi ábrázolásai, azaz a mandala.
A mandala színeinek jelentése:
 – Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom.
 – Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés.
 – Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség.
 – Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia.
 – Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia.
 – Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem.
 – Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.
 – Rózsaszín: érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás.
 – Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.
 – Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom.
 – Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez.
 – Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.



A bejegyzésben található mandalákat a Mandalasaroktól kaptuk. Minden kedves érdeklődőnek ajánlom figyelmébe az oldal meglátogatását. További szép mandalák, és hasznos információk várnak benneteket.
forras Wikipedia

2010. július 13., kedd

Napnyugta az Északi-sarkon

Kép forrás: hoax-slayer.com

A kép sajnos feltehetőleg nem valódi. Ugyanakkor a művészeti értékét és szépségét semmiképp sem lehet kétségbe vonni. Nekem nagyon tetszik. :)

Növekvő Holdhoz

Ékes Holdnak Istennője,
Újra szűz alakban ragyog.
Míg ránk hullik ezüst fénye
Fátylát tartják a csillagok.

Áldj meg minket Holdistennő!
Áldunk mi is szent körünkben.
Amiként a hold megtelik,
Bennünk áldott kedved teljen!

2010. július 10., szombat

Kalevala / A világ kezdete (Részlet)

"Tört tojásnak alsó fele
Válik alsó földfenékké,
Tört tojásnak felső fele
A felettünk való éggé,
Sárgájának felső fele
Fényes nappá fenn az égen,
Fehérjének felső fele
A halovány holddá lészen;
Tojáson mi tarka rész volt,
Égen csillag lesz belőle,
Tojáson mi feketés volt,
Lesz belőle ég felhője.
Az idők így múlton-múlnak,
Öreg évek elvonulnak,
Nap fiatal fényeskedvén,
Hold fiatal ékeskedvén"

/VIKÁR BÉLA
fordítása/

2010. július 8., csütörtök

Mese a politeizmusról

A mesét szeretettel ajánlom Kakashinak, Tiaranak, a rend tagjainak és mindenkinek aki úgy érzi köze van hozzá!


Egyszer volt, hol nem volt..., még az üveghegyen is túl, volt egyszer egy elszigetelődött törzs és annak egy sámánja: Betépett Bölény. A törzs remek helyen élt. A természet minden kincsét aranytálcán kínálta számukra. Egyet dolgot kivéve: A jó vadászszerencsét.
Egy langyos teleholdas éjszakán a sámán éppen vígan hallucinálgatott a tábortűzre szórt émelygős illatú füvektől, amikor megjelent neki egy szellem, aki így szólt hozzá:
-Megsegítem törzsedet a vadászatban. Cserébe minden teleholdkor áldozz nekem ugyanilyen illatos füveket és egy fiatal kecske vérét.
Először nem tudta mire vélni a dolgot, de elmondta a vadászoknak amit látott. Ők hittek is neki, nem is, de a következő napon ritka gazdag zsákmánnyal tértek vissza. Így ment ez egészen a következő teleholdig, amikor hálából bemutatták a megígért áldozatot a szellemnek. Ittak, hatalmas mulatságot tartottak, hogy megünnepeljék a szövetséget. Ez a szellem lett hát a törzs számára a Vadászat Istene.
Más helyeken más szellemek segítették a közösségeket. Valamelyik a harci szerencsét tudta jóra fordítani, míg egy másik a női szívekhez tudta a kulcsot, volt olyan is, amelyik a kovácsmestereket segítette legendás kardokat készíteni. Ők lettek a pogányság virágzása idején az istenek. Természetük az emberéhez hasonlóan szeszélyes volt, de az emberek tisztelték és félték őket. Közreműködésükkel alakult az emberi történelem, viszályaik az emberek világára is kihatottak.



Ezt a mesét mondtam el valakinek ma reggel, aki egész idáig ateistának vallotta magát, aztán rövid beszélgetés után rájött, hogy tulajdonképpen ő egész eddig wicca volt, csak nem tudta :)

Áldottak legyenek az istenek ezért a kis meséért amit ma nekem adtak!
Archívum
Kapcsolat

Webshop
Webshop Button